Kısırlı marul dolması
Malzemeler
* * *
Halk böreği
Yufkalardan birini düz bir zemine açın. Dörder adet üçgen olacak biçimde kesin. Domatesleri ve biberleri küçükçe doğrayın. Beyaz peyniri rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Baharatları ekleyin. Hazırladığınız harcı üçgen biçimindeki yufkaların geniş kenarına koyun. Sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkayı da üçgen biçiminde kesin, içi dolu yufkaların üzerine sarın. Kızgın yağda kızartın.
Malzemeler
* * *
Sosisli dürüm
Sosisleri ortadan ikiye kesin. Margarinle her yerini kızartın. Kızaran sosisleri lavaş ekmeklerinin arasına koyun. Kaşar peynirini rendeleyip, sosislerin üzerine serpin. Hardal ve ketçabı karıştırın. Peynirlerin üzerinde gezdirin. Dürümü katlayarak sarın. Yeşilliklerle beraber servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.