Ekmek köftesi
Malzemeler
* * *
İncir tatlısı
İncirleri yıkadıktan sonra sap kısımlarından bıçakla küçük bir delik açıp, yarın. İncirlerin içlerini dövülmüş ceviz içiyle doldurun. Tencereye açık kısımları altta kalacak biçimde yerleştirin. Üzerine şekerli suyu ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Balık çorbası
Temizlenmiş balığı tencereye koyun. Üzerine iri doğranmış soğanı, küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. Limon suyu, su ve defne yaprağını katın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, balığı ayrı bir kaba alın. Et kısımlarını ayırıp tekrar çorbaya ilave edin. Pirinci yıkayıp ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.