Zeytinyağlı barbunya
MALZEMELER
***
Sebzeli köfte
Kıymayı derin bir kaba alın. Pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Geniş bir kaba unu yayın. Köfteleri una bulayın, bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı, küp biçiminde doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin. Et suyunu katın. Sebzeler ve pirinç pişene kadar pişirin.
MALZEMELER
***
Ton balıklı salata
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip, servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.