Mısır çorbası
Malzemeler
* * *
Patatesli kek
Patatesleri soyup, halka halka dilimleyin. 20 cm'lik bir kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp, yağlı kağıtla kaplayın. Kalan tereyağının üzerine zeytinyağını ekleyip, kızdırın. Üzerine karabiber ve sarmısak ilave edin. Kalıba bir sıra patates döşeyin. Üzerine bir fırça ile tereyağlı karışımdan sürün. Tuz serpin. Ekmekleri robotta çekip, kaşar peyniriyle karıştırın. Birazını patateslerin üzerine serpin. İşlemi aynı sıra ile malzeme bitene kadar sürdürün. Elinizle bastırın. 180 derecelik fırında bir saat pişirin.
Malzemeler
* * *
Mantarlı bonfile
Etleri kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp, bekletin. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip, beraber soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağındaki etlerin üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.