Zeytinyağlı börülce
Malzemeler
* * *
Pratik kol böreği
Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp, ince doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, birlikte soteleyin. Ispanak suyunu bırakıp çekince altını kapatarak peynir, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine kalan zeytinyağından sürün. İkinci yufkayı üzerine koyun. Daha sonra yufkayı dörde bölün. Elde ettiğiniz bu parçaların geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe toplayarak dikdörtgen olacak şekilde sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Semizotu salatası
Semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Soğanı halka halka doğrayın. Bir diş sarmısağı ince kıyıp, soğanla birlikte semizotlarının üstüne ekleyin. Zeytinyağı, limon, tuz ve rendelenmiş iki diş sarmısağı karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.