Ispanak kökü çorbası
MALZEMELER
***
Kızarmış meyveler
Meyvelerin kabuklarını soyun. Elma ve armutların içindeki çekirdek kısmını çıkarın. Halka halka doğrayın. Unu, kabartma tozunu, pudraşekerini bir kaba koyun. Portakal suyu, vanilya ve tuzu ekleyin. İyice çırpın. Meyveleri karışıma bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Meyveleri yağda kızartın. Üzerlerine pudraşekeri ya da tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER
***
Kremalı et sote
Eti, 1 kaşık margarini erittiğiniz tavada karıştırarak kavurun. Eti tavadan alın, kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edin, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.