Karnıyarık
Malzemeler
* * *
Gül tatlısı
Su ve tozşekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdaneyle kalınca açın. Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp, servis yapın.
Malzemeler
* * *
Sütlü şehriye çorbası
Margarini eritin, unu yavaş yavaş ilave edip kavurun. Üzerine sürekli karıştırarak soğuk sütü ekleyin. Suyu ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca şehriyeleri tencereye ekleyin. Şehriyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.