Ramazan'a özel tarifler
Patlıcanları közleyip, soyun. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. Közlediğiniz patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup, süt ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp, patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.
* * *
Yoğurtlu çorba
Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir ya da iki dakika daha kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.