Domates çorbası
Malzemeler
* * *
Sünger lokması
Şerbet için şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip, biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini üzerine ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp, kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.
Malzemeler
* * *
Sütlü kuzu gerdan
Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı, folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra tabağa alıp, üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serpin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.