Pirinçli un çorbası
Malzemeler
* * *
Alinazik
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarmısak ve biraz tuz ilave edip, patlıcana katın. Biraz daha tuz ilave edip, iyice karıştırın. Kıymayı, margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin, biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın.
Malzemeler
* * *
Fukara keşkülü
Süt, tozşeker, antepfıstığı ve bademi tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Pirinç unu ve nişastayı bir kaba alın. Üzerine soğuk su döküp açtıktan sonra kaynayan keşküle ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli aynı yönde karıştırın. Nişastanın kokusu gidene kadar pişirin. Kaselere boşaltıp servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.