Yüksük çorbası
Malzemeler
* * *
Pastırmalı tavuk sote
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. beş dakika kavurun. İri doğranmış pastırmaları ilave edip, iki ya da üç dakika daha karıştırın.
Malzemeler
* * *
Sakızlı muhallebi
Tencereye un ve pirinç ununu koyun. Kısık ateşte iki dakika kavurun. Sütü ilave edip, çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Tozşeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip, bir ya da iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.