Sebze çorbası
MALZEMELER
* * *
Milföy çanağı
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp, soğanları yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanı ve havucu ekleyip, kavurun. Tavuk etini ilave edip, suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Altı adet ısıya dayanıklı kaseye, pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
* * *
Mercimekli bulgur pilavı
Tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği aktarıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği aynı tencereye aktarıp, üzerine üç su bardağı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Sonra içine bulgur ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip, ocağı söndürün. Bir tavaya aktardığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı dört dakika kavurun ve pilavın üzerine döküp, karıştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.