Çiftçi çorbası
Malzemeler
* * *
Sosisli sebzeli pilav
Suyu kaynatın. İçine pirince ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edin. Bu arada havuç ve patatesi küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi, tuz ve baharatı ekleyip, üç dakika daha kavurun. Karışımı pişmekte olan pilava ilave edin ve üç dakika daha pişirip ocaktan alın, demlenmeye bırakın.
Malzemeler
* * *
Krem karamel
Karamel için tozşekeri karıştırarak eritin. Yuvarlak bir fırın kabına karameli dökün. İçine vanilya kattığınız sütü, el yanmayacak sıcaklıkta ısıtın. Oda sıcaklığındaki tozşekerleri çırpıp, sütlü karışıma yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak ekleyin. Sonra sütlü karışımı fırın kabındaki karamelin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında benmari usulü 10 dakika pişirin. Daha sonra 150 derece ısıda, üzeri kızarana kadar pişirin. Bir gece buzdolabında bekletin. File bademle süsleyin.
Malzemeler
Karamel için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.