Erişte çorbası
Malzemeler
* * *
Ispanaklı fırın makarna
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tereyağını eritip, soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, beş dakika daha kavurun. Beşamel sos için tereyağında unu bir dakika kavurun. İçine soğuk sütü katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Sosu makarnayla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun. Üzerine harcı yayıp, kalan makarnayı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler
Beşamel sos için:
* * *
Haşhaşlı çörek
Derin bir kaba maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün. Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağlı hamurun üzerine sürün. Hamuru ikiye bölüp rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm. genişliğinde dilimleyin, yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Malzemeler
İçi için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.