Peynirli ekmekçik
Malzemeler
* * *
Patlıcanlı pulgur pilavı
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, ince doğranmış biberleri ve soğanı üç dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak iki dakika bekletin. Bulguru ilave edip, baharatları da katın. Beş dakika kavurun ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları ilave edin. Ocağın altı çok kısık olarak 10 dakika demlendirin. Servis yapın.
Malzemeler
* * *
Sebzeli kuzu
Eti yıkayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Tereyağını ve ince kıyılmış soğanı koyarak beş dakika kavurun. Salçaya, küçük doğranmış patates ve havucu ekleyin. Beş dakika sonra sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin. Yarım saat pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.