Haşhaşlı şekerpare
Malzemeler
Şerbeti için:
* * *
Sarmısak soslu köfte
Soğanı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bulguru, kıyma ve tuzla beraber macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın, iç malzemesinden koyup, köfteyi yuvarlayın. Sıcak su dolu tencerede 15-20 dakika haşlayın. Bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Pişen köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
İçi için:
Sos için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.