Örgü poğaça
* * *
Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı tozşekeri krema kıvamına gelene dek 10 dakika çırpın. Çikolataları kıyın. Bir bardak tozşekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine çikolataları ve margarini ilave ederek karıştırın. Hafif ateşte karıştırarak iki dakika pişirin. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip, hepsini çırpın, yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Kalıbı, içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
* * *
Sebzeli tart
Oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç delik açın. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp, doğrayın. Kabakları rendeleyip, ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, beyaz peynir, süt ve karabiberi ekleyip, hamurun üzerine yayın. En üste kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.