Köfteli yoğurt çorbası
* * *
Pırasalı pilav
Tereyağını bir tencereye alıp, fıstık ve kuş üzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip, iki dakika daha kavurun. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu koyarak demlendirin.
* * *
Kuzu kapama
Bir tencereye ince doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış yeşil soğanı, ince kıyılmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, tozşekeri, tuzu, karabiberi ve pulbiberi aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp, beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip, yemeğin içine ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.