Yoğurtlu kuzu
Malzemeler
* * *
İstanbul pilavı
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinci, süzün. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere ayırın. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, beş dakika daha kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, pişirin. Pilavı ocaktan alıp, içine fıstığı ekleyin.
Malzemeler
* * *
Üzümlü milföy
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyup, çözülmesini bekleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 15 dakika fırında kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Bir tavada tozşeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin. Tavayı ocaktan alıp, içine üzüm tanelerini koyup, bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyup, servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.