Galeta unlu poğaça
Malzemeler
* * *
Kemalpaşa tatlısı
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, tozşeker ve limon suyunu beş dakika kaynatın. İçine pişen hamurları da atıp, 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlıları tencereden çıkarıp, kaymakla servis yapın.
Malzemeler
* * *
Erikli dana rosto
Eti tuzla ovun. Sıvıyağı tencerede kızdırın, eti kabuk bağlayana dek, çevirerek kavurun. Dörde bölünmüş soğanları, tozşekeri ve et suyunu ekleyip, çok kısık ateşte bir saat pişirin. İri doğranmış havuçları eriklerle birlikte ete ekleyip, 35 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.