Yoğurtlu soğan çorbası
Tencereye 8 su bardağı suyu alın. Pirinci de tencereye ekleyip, şişene dek kaynatın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup, ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harca pirinçli sudan 2 çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Soslu mantarlı tavuk
Tavuk göğüslerini havanla inceltip, doğrayın. Margarini eritin, doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun, doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Ilındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döküp, erimesini bekleyin.
MALZEMELER
* * *
Meyveli milföy
Milföy hamurlarının kenarlarını içe doğru kıvırın. Orta kısmına çatalla delikler açın. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Süte un, yumurta ve şekeri koyun, karıştırarak pişirin. Ilınınca kremayı ilave edin. Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve tavada pembeleştirin. Çikolataları margarinle eritin. Milföyler ılınınca üzerine çikolatalı sosu sürün ve bademleri serpin, muhallebiyi de üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.