Mercimekli bulgur çorbası
* * *
Çikolata şöleni
Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp, kabuğunu incecik tıraşlayın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurtalarla birlikte blenderde karıştırın. Isınmış sütü ilave edip, tekrar karıştırın. Çikolatanın tamamen erimesi ve diğer malzemelerin homojen bir hal almasına dikkat edin. Karışımı ısıya dayanıklı dört kaseye paylaştırıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
* * *
Sosisli patates
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Tozşekeri eritip, üzerine 2 kaşık tereyağı ilave edin. Köpük köpük olunca dilimlenmiş elmaları ekleyip, karamelize edin. Sirkeyi hardalla karıştırıp, elmaların üzerine dökün, ocağı kapatın. Ekmekleri robotta çekin, 1 kaşık tereyağıyla karıştırın. Kalan tereyağını eritin, patates ve sosisleri soteleyin. Rendelenmiş turpu da koyup, karışımı tepsiye yayın. Elma dilimlerini üzerine koyun, en üste de ekmek kırıntılarını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.