Nohutlu balık çorbası
Malzemeler
* * *
Ispanaklı makarna
Makarnayı haşlayıp, süzün. Soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Unu tereyağında kavurun, soğuk sütü ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Beşamel sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına makarnanın yarısını koyun, üzerine harcı yayın, üzerine kalan makarnayı dökün. 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler
* * *
Kayısılı yoğurt pastası
Bisküvileri toz haline getirip yağla karıştırın, kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Limon suyu, pudraşekeri ve yoğurdu karıştırın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Suyunu süzün ve jelatini ısıtın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Katılaşmaya başlayınca çırpılmış kremayı ve kayısıları ekleyin. Bisküvili karışımın üzerine dökün. Kayısıları suyla bir taşım kaynatın. Jelatini eritin, kayısıya ekleyin. Pastanın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.