Piliç külbastı
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik, karabiber, tuz
* * *
PEYNİRLİ KURABİYE
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, ufalanmış beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru rulo haline getirin. Daha sonra dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
* * *
KREMALI TEL KADAYIF
Süt, tozşeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş margarinle harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfı yayın. 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.