Beşamel soslu tavuk börek
MALZEMELER
5 adet tavuk budu
4 adet yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, tuz
* * *
KIYMALI ÇITIR BÖREK
Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla her tarafını ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlerin geniş tarafına koyarak muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su İçi için:
250 gr. kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, tuz
* * *
KURUYEMİŞ LOKUMU
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp, sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımı elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın. Topların bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını antepfıstığına bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket hindistancevizi
150 gr. tuzsuz antepfıstığı
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.