Tavuklu un çorbası
* * *
Karnabahar güveç
Tereyağını eritip kıymayı kavurun. Salça, pulbiber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp, süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
* * *
Meyveli cheesecake
Bisküvileri toz haline getirip, tereyağıyla karıştırın. Servis tabağına, ortası boş kalıbı koyup, bisküvili karışımı bastırarak yayın. Krem şantiyi sütle çırpın, içine labne peynirini ve limon suyunu ekleyip karıştırın, bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Arzu ettiğiniz meyveleri küçük doğrayıp, pudraşekeri ve limon suyuyla karıştırın. Pastayı dolaptan alıp, kalıbı çıkarın. Bezeleri pastanın kenarına dizin, ortasına meyveleri yerleştirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.