Kağıtta tavuk
Tavuğun derisini yüzün. Fırın kabına büyükçe bir yağlı kağıt serin. Ortasına tavuğu yerleştirin. Patates ve havuçları soyup, ince ince dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayıp, ince kıyılmış sarımsakla tavuğa ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Zeytinyağını da tavuğun üzerine sürün. Kağıdı kapayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Kağıdı kesip sıcak servis yapın.
* * *
ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına margarini ekleyip, karıştırın. Şeker, un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizle şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun bir yüzünü yumurta akına bulayın ve fındık içi serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.
* * *
VEJETARYEN PİZZASI
Unun ortasını havuz gibi açın. İçine maya, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su koyup, maya biraz kabarana kadar bekleyin. Tuzu ve sıvıyağı da ekleyip, azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Hamuru unlu tezgahta elinizle açıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üstüne ketçap sürün. Beyaz peynir, mısır, doğranmış mantar, soğan ve biberleri üzerine yerleştirin. Kekik, tuz ve karabiber serpin, kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.