Havuç çorbası
MALZEMELER
* * *
Fırında bulgurlu levrek
Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp, iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
* * *
Ispanaklı sufle
Bir tencerede margarinle unu iki dakika kavurun. Üzerine bir su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Bir-iki taşım pişirip, ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp, üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.