Mısır unlu gözleme
Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Beyaz peynir
Maydanoz
* * *
Karnabahar ograten
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, tuzlu sirkeli suda haşlayın ve süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Bir tavada unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip, 200 derece fırında pişirin. Et veya tavukla birlikte servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1/4 karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* * *
Şekerlemeli toplar
Muzu rendeleyip, derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip, iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa, birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayıp küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp, servis yapın.
Malzemeler
1 adet muz
8 adet bebe bisküvisi
Yarım paket çikolata kremalı bisküvi
Yarım su bardağı süt
50 gr. bitter çikolata
Pasta şekeri
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.