Örgü poğaça
Malzemeler
* * *
Kıymalı tart
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun, iki elinizle yoğurup, pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip, hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek biriki dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
Malzemeler
* * *
Zeytinyağlı mantar
Mantarları yıkayıp süzün ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıydığınız soğanları pembeleştirin. Salçayı da ekleyip, bir dakika daha kavurun. Mantarları ve limon suyunu da ilave edip, iki dakika soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanozları ekleyin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.