Soğan yahnisi
Malzemeler
* * *
Maydonoz mücveri
Bir kabın içinde çok ince doğranmış maydonoz, yumurta, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp, iyice harmanlayın. Üzerine, koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp, tekrar karıştırın. Maydonozlu karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
Malzemeler
* * *
Havuç pastası
Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayın. Yumurtaları tozşekerle çırpın. Haşladığınız havuç ve kayısıları blenderdan geçirin. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Hamuru, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Tozşeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.