Kuzu etli ıspanak kökü
Malzemeler
* * *
Fıstıklı pilav
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. Dört su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.
Malzemeler
* * *
Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip, iyice çırpın. Muhallebiyi suyla çalkalanmış kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip, servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyerek, servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.