Sarımsaklı tavuk
Malzemeler
* * *
Yeşil mercimek köftesi
Mercimeği 10 dakika haşlayın. Hafif sulu haldeyken ocaktan alın. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyip, kapağı kapalı olarak şişinceye kadar bekletin. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salça, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyin. Birkaç dakika birlikte soteleyip, mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.
Malzemeler
* * *
Pirinç unlu profiterol
Suyu bir tencereye alıp, üzerine tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kısıp, sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra tozşekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip, elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 170 derece fırında pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp, eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine de krema döküp servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.