Portakallı kereviz
Malzemeler
* * *
Kadayıflı tavuk sarma
Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin. İçine de tavuk etini koyun, rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvıyağda kızartın, fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Malzemeler
* * *
Cevizli çikolatalı pasta
Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp, üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin. Krokan için tozşeker ve suyu 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu dökün. Çikolata parçaları, krokan ve pudraşekeriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.