Patates arası külbastı
MALZEMELER
* * *
Karnabaharlı köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karnabahar, dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Meyveli tatlı
Un, yumuşak tereyağı ve pudraşekerini iyice yoğurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, mısır unu ve soğuk suyu ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve muffin kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine önce rendelenmiş elma, sonra küp doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümü paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.