Şehriyeli tavuk çorbası
Malzemeler
* * *
Fırında tavuk
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin ve 200 derece fırında pişirin.
Malzemeler
* * *
Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.