Mantar mücveri
Mantarları temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlara ekleyip, karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla, dilerseniz salatayla servis yapabilirsiniz.
* * *
Sütlü mercimek çorbası
Soğanı ve patatesi rendeleyip, tencereye alın. Üzerine tereyağı, mercimek ve bir su bardağı suyu ilave edip, beş dakika tahta kaşıkla karıştırın. Kalan iki su bardağı suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavada kıymayı kavurun ve unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Çorbanın içine katıp, iki taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirin.
* * *
Hindi salatası
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp, bir su bardağı suda haşlayın. Sivri biberleri ve maydanozu çok ince kıyıp, soğumuş olan hindi etiyle birlikte robottan geçirin veya bıçakla küçük küçük kıyın. Göbek salatanın içini çıkarıp, kare şekline getirin. Yıkayıp süzün. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.