Garnitürlü tavuk sarma
MALZEMELER
* * *
Kuskus salatası
Tencereye su doldurup kaynatın. Kaynadığında içine kuskusu ve tuzu dökün. 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Kuskusları derin bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip, karıştırın. Ezilmiş sarmısakları da koyun. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini düzelterek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Tavuk göğsü
Tavuk göğsünü sekiz su bardağı suda hafif haşlayın. Etlerini didikleyip, tekrar tencereye alın. İyice pişirin. Suyunu süzüp, etin kokusu gidene kadar yıkayın, suyunu sıkın. Sütü tencereye alın. Kaynayınca tozşeker ve tuz koyun. Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu harmanlayın. 1.5 su bardağı ılık suyu yavaşça ekleyip karıştırın, süte ekleyin. Boza kıvamına gelince, iki kepçe alıp, etlerle karıştırın. Bu karışımı muhallebiye ekleyin. Biraz daha pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.