Balık buğulama
Balığı fileto biçiminde temizleyip, tencereye koyun. Domates suyu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Unun topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın ardından da servis tabağına alarak servis yapın. Afiyet olsun...
MALZEMELER
* * *
Fırında peynirli pırasa
Pırasanın sadece beyaz kısmını ikişer parmak kalınlığında doğrayın. 2 su bardağı suda haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine rendelenmiş peyniri, kıyılmış maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip, karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Su muhallebisi
Bir tencerede nişasta ve unu iyice karıştırın. Üzerine sütü azar azar dökerek karıştırın ve malzemeyi iyice birbirine yedirin. Tencereyi ocağa oturtup, muhallebi kıvamına gelene dek, arada bir karıştırarak pişirin. Malzemeyi, istenilen kalıplara dökerek soğutun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek kalıplardan çıkarın, üzerine gül suyu döküp, bolca pudraşekeri serpin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.