Karnabahar çorbası
* * *
Mısır püreli tavuk
Tavuk butlarını soğan, tane karabiber, pulbiberin yarısı, tuz ve defne yaprağıyla birlikte haşlayın. Dövülmüş sarmısak, kalan pulbiber ve dövülmüş cevizi karıştırın. Haşlanan tavuk butlarını bu karışıma bulayıp, bir saat dinlendirin. İki su bardağı suda mısır ununu ezin. Kalan suyu tuzla kaynatın, mısır ununu katın, tahta kaşıkla karıştırarak, 20 dakika pişirip, ocaktan alın. Kremayı ilave edin. Servis tabağına koyup, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tavuk butlarını da üzerine koyup servis yapın.
* * *
Elmalı tatlı
Yumurtaları tozşeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp, hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.