Mısır çorbası
* * *
Soğanlı mantarlı rozbif
Bir tavaya yağın yarısını koyun. İyice kızınca, etleri çevirerek kızartın, bir tabağa alın. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin. Kalan yağa soğanları atın. Mantarları da ilave edip, soteleyin. Yavaş yavaş unu serpin. Tuz, karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler iyice pişince, etlerin üzerine yayarak servis yapın.
* * *
Milföylü pasta
Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Kakao, un ve nişastayı katıp, yavaş yavaş sütü koyun ve kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp, margarini ve benmari eritilmiş çikolatayı katın. Milföyleri kenarları üst üste gelecek şekilde serip, merdaneyle açın. İstediğiniz ebatta yuvarlak keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Üzerine delikler açarak, buzdolabında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırnıda 25 dakika pişirin. Kısık ateşte ısıtılmış marmelatı hamurun üzerine sürün ve kremayı yayın. Arzu ettiğiniz mevsim meyveleri ve bezeyle süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.