Sebze türlüsü
MALZE MELER
Cevizli kabak
Fırını 200 derecede ısıtın. Kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. İçi alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Kabakları bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayınca fırından alın. İçlerine tuz ekin. Rendelenmiş elma, ceviz ve limon suyunu karıştırın. Kabakların içine doldurun. Üzerine şeker serpin. Tekrar fırına sürerek 10 dakika pişirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Kuruyemişli kek
Şekerile yumurtayı bir kasenin içinde beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eledikten sonra kasenin içine ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp, kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.