Yufkalı rulo köfte
* * *
Sütlü patates
Patatesleri soyup, yarım santim kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup, yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp, bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirerek servis yapın.
* * *
Elmalı pay
Un, tozşeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Tarçını ve elmayı bir kapta bir çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurun üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan bir adet yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.