Kremalı köfte
Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber Kreması için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
150 gr. krema
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
* * *
Kandil simidi
Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, halka şeklini verin. Un, şeker, su ve yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Simitleri önce bu harca bulayın, daha sonra susama batırın. Bir fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler
* * *
Portakal şerbetli incir tatlısı
Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp, içlerini parmağınızla açın. Ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.