Pırasa çorbası
Malzemeler
* * *
Kereviz pane
Limon suyunu, kerevizleri haşlayacağınız tencereye alın. Kerevizleri soyup, yarım santim kalınlığında doğradıktan sonra tencereye koyun ve limon suyuyla harmanlayın. 5 dakika bekletip, üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Ocağa oturtup 15 dakika haşlayın. Daha sonra süzüp, kurulayın. Ayrı bir kapta un, köri, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Yumurtaları biraz tuzla çırpın. Kerevizleri önce unlu karışıma, sonra da yumurtaya bulayıp, kızartın.
Malzemeler
* * *
Kestaneli şekerleme
Kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Ocaktan alıp, buzdolabında dondurun. Çıkarıp, üzerine kestane püresi ile pudraşekerini ekleyin. Daha sonra harçtan parçalar koparıp, küçük yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakaoya, bir kısmını da pudraşekerine bulayıp servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.