Zeytinyağlı pırasa
Malzemeler
* * *
Kayısılı pilav
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları koyup, pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci cevizle birlikte tencereye katın. Birkaç dakika hızlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.
Malzemeler
* * *
Çikolatalı fındıklı lokum
Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine süt, un, maya ve tuz ekleyerek hamur yapın. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Hamurun üzerine sırasıyla reçel, tozşeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve kakao serpin. Hamuru üç-dört parça şerit halinde kesin. Kestiğiniz parçaları rulo yapıp, yağlanmış tepsiye dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.