Zeybek çorbası
MALZEMELER
* * *
Tavuklu lahana sarması
Lahanayı yapraklarına ayırarak tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün. İnce kıyılmış soğan ve maydanoz, tereyağının yarısı, salça, pulbiber, kimyon, tuz ve şerit biçiminde doğranmış tavuk etlerini soteleyin. Yıkanmış pirinci ilave edin. Su azsa su ilave ederek pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın. Sarmaları tencereye dizin, üzerine kalan tereyağını koyun, su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
* * *
Çikolatalı sufle
Yumurta ve tozşekeri mikserle üç dakika çırpın. İçine unu ilave edip, mikserle karıştırmaya devam edin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, yumurtalı karışıma ekleyin. Yağlanmış küçük sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilerseniz dondurma ve çikolata sosla servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.