Etli taze patates
Malzemeler
* * *
Portakallı kurabiye
Yumurtaları ve tozşekeri çırpma teliyle çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, oda sıcaklığında margarin ve yoğurtla birlikte karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp, değişik kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine tozşeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Ev yapımı kemalpaşa
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri, kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp, 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp, servis tabağına alın.
Malzemeler
Şerbeti için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.