Somonlu bezelye
MALZEMELER
* * *
Nohut salatası
Ayrı kaplarda geceden ıslanmış nohudu ve patatesleri haşlayın. Nohudu geniş bir kaba alın. Kabuğu soyulmuş patates ve domatesleri küp küp doğrayın. Biber, soğan ve maydanozu ince doğrayıp, nohudun üzerine ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alın. Sos için, yoğurdu, ezilmiş sarmısakla karıştırın. İçine sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Sosu için:
* * *
Minik pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca içine tozşekeri ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip, üzerine ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp, unlayın. İçlerine harçtan dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp, sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp, servis yapın.
MALZEMELER
Sosu için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.