Patlıcan pizzası
Patlıcanların kabuklarını soymadan dilimleyin. Tuzlu suda bekletip, kurulayın. Sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp, üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Peyniri ezin, kıyılmış soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuzla karıştırın, patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş domates de koyup, fırında 10 dakika daha pişirin. Üzerine kaşar rendesi serpip, servis yapın.
Yumuşak kurabiye
Yumurta sarılarını bir kapta sıcak suyla çırpıp, köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta çırpıp, çikolata parçaları ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın, üzerine zeytinyağı sürün. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Fukara keşkülü
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.